A területi sporthorgász jegy 2 bottal történő horgászatra jogosít.

A sporthorgász jeggyel horgászók halat nem vihetnek el és a kifogott halat minden esetben vissza kell engedni legrövidebb időn belül. Aki halat szeretne vásárolni, a halőr bódéban a listaár szerint fizetheti ki.

14 éven aluliak számára kiváltható gyermek területi horgászjegy 1 bottal történő horgászatra jogosít. Ezzel a jeggyel hal nem tartható meg. A gyermekek kizárólag felnőtt felügyelete mellett tartózkodhatnak a tó területén.

Érkezéskor és távozáskor halőrháznál minden esetben be kell jelentkezni, távozáskor a fogott halat le kell méretni és a halőrnél kifizetni.

A területi jegy kiváltása a horgászrend elfogadását jelenti. Horgászni érvényes horgászati okmányokkal (horgászkártya, állami horgászjegy, turista állami horgászjegy és fogási napló, területi jegy) lehetséges. Területi jeggyel az a személy horgászhat, akinek állami horgászjegyére a területi jegyet váltották.

Hely foglalás nincs, aki előbb elfoglalja aznapra a területet, az tartózkodhat az adott horgászhelyen.

A csónak használata tilos. A tavon minden 4 kg-os súlyt meghaladó halat kötelező kíméletesen visszahelyezni. Csukát, süllőt elvinni tilos.

A szákba helyezni kizárólag az elvihető és elvinni kívánt halakat: 4 kg-ot nem meghaladó pontyot, 3 kg egyéb halat lehet. A szákba tett halat tilos kicserélni! Amit a horgász egyszer a szákba helyezett, kötelező elvinnie, még akkor is, ha az elpusztult.

Méret és súlykorlátozások: Általában a MOHOSZ által kiadott országos horgászrend szerint. 

A libickozmai horgásztó területéről csuka, illetve süllő nem vihető el. Csukát és süllőt a megfogása utáni leghamarabb időn belül vissza kell engedni. Ponyt elvihető  4 kg-ig, 30 cm-től.

A tavon fajlagos tilalmi időszak nincs. A halak egészségének megóvása érdekében pontybölcső használata ajánlott.

Magatartási szabályok

Foglalt hely NINCS! A horgászhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

A part megbontása, új hely kialakítása, valamint a tóban való fürdés TILOS! Tűz rakása csak a kijelölt helyen engedélyezett.

A horgászhelyen ott lévő mindenkori szemétért az ott horgászó a felelős. A szemetet össze kell szedni és elvinni, akkor is, ha nem ő tette oda. A szemetelés szabálysértési eljárást és területi engedély bevonását eredményezheti.

A horgászat közben esetlegesen bekövetkezett balesetért a horgász személy szerint felelős. A horgászat befejeztekor a horgász a kifogott halat köteles leméretni. A csomagok átnézésének jogát fenntartjuk.

Kellemes horgászást!